Brouwpartners Peter en Paul zijn al ruim 20 jaar bezig met bier. Voortgekomen uit onze wekelijkse zwemavonden. Eerst in Amstelveen, later in Aalsmeer. Met name in Aalsmeer kwam de uitbater van de bar erachter dat wij wel in waren voor het proeven van verschillende bieren. Na verloop van tijd ging hij er standaard van uit dat wij na afloop van onze zwempartij een nieuw bier bij hem zouden proeven. Als je dit maar lang genoeg volhoudt, dan ga je op een gegeven moment vanzelf afvragen hoe bier nu gemaakt wordt en hoe al die verschillende smaken tot stand komen. Het zwemmen werd steeds minder maar het praten over bier en plannen maken werd steeds meer. Op een gegeven moment hebben we de stoute schoenen aangetrokken en bij de net begonnen Brouwmarkt in Almere een pakketje gekocht om zelf op het fornuis 20 ltr bier te maken. Spannend!!! En ja, na een aantal weken hadden wij ons eigen bier. We moesten wel wat moeite doen om ons eigen bier lekker te vinden. Nog een beetje geëxperimenteerd met kruiden e.d., maar dat gaf niet echt een bevredigend gevoel. We wisten ondertussen dat het er wel iets anders aan toe gaat in een echte brouwerij dan zo’n potje op het fornuis. Maar ja, koudwatervrees…. Uiteindelijk hebben we die overwonnen doordat wij ons inschreven voor een vierdaagse brouwcursus bij de grootse brouwvereniging van Nederland “t Wort Wat” in Hoofddorp. Deze cursus werd afgesloten met het brouwen van een oesterstout in 40 ltr ketels. Het resultaat was (in onze ogen) verbluffend. En de koudwatervrees was overwonnen. We waren toen in de gelukkige financiële omstandigheden dat we een enigszins professionele installatie kon aanschaffen zoals 3 ketels van 75 ltr, 1 ketel van 200 ltr, een gistvat van 159 liter en een lagervat van 250 liter. Met deze installatie hebben we een hele reeks varianten gemaakt van onze eerste tripel. Vervolgens hebben wij een kleine 30 vrienden, familie en kennissen uitgenodigd voor een heuse proeverij. Met de resultaten daarvan zijn we verder aan de slag gegaan en een paar honderd liter bier gebrouwen die we op fust hebben afgevuld. Inmiddels hadden we een brouwerij BV opgericht en bij de KvK ingeschreven. Toen realiseerde wij ons dat die paar honderd liter wel eens niet voldoende kon zijn, en moesten wij op zoek naar een collega brouwerij waar wij van de grotere installatie gebruik konden maken om een grotere hoeveelheid te brouwen. Die vonden wij bij Brouwerij De School in Badhoevedorp ruimte gevonden, en daar hebben wij 1.000 liter van onze eerste tripel hebben gemaakt. Op 30 september 2017 hebben we met een introductie feest ons bier én de brouwerij ten doop gehouden in de enige kroeg die ons dorp rijk is.
Tja, en als je je dan zelf een serieuze brouwerij wilt noemen, dan tel je tegenwoordig niet meer mee wanneer je maar één of twee bieren hebt. Dus, hebben we gestaag ons pallet uitgebreid tot 6 verschillende bieren. Alle bieren zijn het gehele jaar verkrijgbaar, behalve één bier, en dat is onze dubbel bock. Die is uiteraard alleen tijdens het Nederlandse bock seizoen te verkrijgen (van 1 oktober t/m 31 december).